Velikonoce u Babičky

Babiččina zahrada v Průhonicích u Prahy je známa svou vlídností, prvotřídní kuchyní a hřejivým interiérem. Nebyly by to ty pravé Velikonoce, kdyby si Babička nepřipravila sváteční menu.

Králičí rillettes, rebarborové chutney a ořechový chléb je krásný předkrm, který celé menu startuje. Následuje výtečný Hráškový krém se slaninou, hráškem a krémovým sýrem.Hlavní chody jsou hned 3. První Pečené jehněčí kolínko s bramborovým pyré s medvědím česnekem, baby mrkví a omáčkou. Následuje Pečené selečí kolínko s hlávkovým zelím se slaninou, bramborovým pyré s hrubozrnnou hořčicí a vepřovou šťávou. Jako poslední je Králičí roláda, nádivka, špenát se smetanou a česnekem. Těžká volba zvolit jen jeden. Všechny hlavní chody a nejen ty, spojuje poctivost a babičkovská autentičnost. Sladká tečka v podobě Mrkvového dortu je trefou do jarního svátku.

Skvostné, jarně laděné menu se podává od Velkého pátku do Velikonočního pondělí. Krásné Velikonoce všem!