Mečoun a Ústřice v PRU5

Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní roli mečoun, který se bude na místě porcovat. Spoluúčinkujícími není nikdo jiný než světově oblíbené ústřice.

Večer začne amusebouche v podobě lososové krokety s avokádem a mangem, či ananasu s čili marmeládou, kešu, limetou, zázvorem, koriandrem a čili. Posledním je hovězí tatarák s uhlím, kardamomem, spálenou bramborou a hořčicí. Poté bude následovat variace ústřic:

Gillardeau no.2 – masitý šťavnatý s oříškovou chutí. Rodinná farma páté generace, občas se jim říká RollsRoyce.

Kamelot no.2 – vyrůstají na jílovcovém podloží, proto je jejich chuť specifická.

Yerseke – vynikají svojí ovocitou a slanou chutí

Oisrí no.2 – tyhle ústřice vynikají svojí drsností Irského oceánu, pochází z Dinglského zálivu a jsou specifické svou slanou chutí

Následuje samotný mečoun chycený na udici. Třetí nejrychlejší ryba na světě dopluje do PRU58 ze Středozemního moře. Její maso je téměř bez tuku a její struktura je jemná a pevná.

Mistři z PRU58 připravíTataki nebolizprudka restovaný steak ochucený omáčkou z černého česneku, s hrachovýmtemari, cibulovým pyré a nakládanou jeřabinou. Nesmí chybět Sushi z temperovaného mečouna, tataráku, chřestu, tanukiguro, rakytníkového gelu a ponzu. Hlavním chodem je Steaks miso wasabi, variací hrášku, kampotského pepře, mátového oleje, křupavé kuřecí kůže a šťávy. Jako dezert se podává Jahoda v podobě sorbetu, pusinky, gelu, champagne želé a prachu.

Na gastronomickou show je nutné zakoupit vstupenky předem. Na osobu stojí vstup 1999 Kč a je to bezpochyby nejlepší koncert chutí jara.

Vstupenky: https://shop.cafebuddha.cz/product/mecoun-ustrice-v-pru58/