Čokoláda je bezesporu jednou z nejoblíbenějších sladkých pochoutek, takže není divu, že i ona má svůj vlastní Světový den čokolády, který každoročně připadá na 7. července. U této příležitosti letecká společnost Emirates provedla statistiku její konzumace a mimo jiné zjistila, že její zákazníci v loňském roce snědli více než 45 milionů kusů čokolád. A není divu, společnost totiž každé 3 měsíce obměňuje svou nabídku a pasažéři tak mohou ochutnat dobroty od těch nejrenomovanějších světových výrobců, včetně irského Butlers, belgické Godivy či Pacari z Ekvádoru.Aktuálně na palubách „frčí“ prémiová francouzská Valrhona.
Aby si cestující osladili let, nabízí Emirates na palubě svých letadel řemeslně zpracovanou čokoládu jako součást svého menu ve všech třídách do 140 destinací po celém světě. Za poslední rok tak zákazníci EconomyClass spotřebovali 36,3 milionů čokolád, v nově zavedené Premium EconomyClass to bylo 322 tisíc čokolád, v Business Class pak 8,2 milionů. Pasažéři FirstClass, kteří mají k těmto sladkostem neomezený přístup, si pochutnali celkem na 122 tisících bonboniérách.
Na palubě Emirates nyní najdete francouzskou čokoládu Valrhona
Společnost Emirates úzce spolupracuje se znalci čokolády z celého světa a každé 3 měsíce čokoládu obměňuje tak, aby klienti cestující na pravidelných linkách vždy ochutnali něco nového. V současné době tak můžete na palubě letadel vyzkoušet prémiovou francouzskou čokoládu Valrhona.
Tato značka světového výrobce čokolády, byla založena ve Francii v roce 1922 cukrářem AlbéricemGuironnetem. S více než stoletou tradicí vášnivého a pečlivého řemeslného zpracování prémiových čokolád je známá svými inovacemi ve výrobě. Mimo to patří ke společnostem, které se zavázaly k etickému získávání surovin a odpovědnému přístupu k životnímu prostředí. I z toho důvodu je držitelem certifikace B Corp, která oceňuje nejvíce angažované firmy na světě.
Partnerství společnosti Emiratess Valrhonou dalo vzniknout mimo jiné zakázkové luxusní bonboniéře, kterou dostávajízákazníciFirstClass jako poděkování. „Spolupráce s Emirates podtrhuje naše sdílené hodnoty: dokonalost, důraz na detail a odhodlání vytvářet nezapomenutelné zážitky. Díky tomu mohl vzniknout i tento výjimečný produkt,” komentuje spolupráci ZeynebLarabi, GlobalTravel Retail Director společnosti Valrhona.
Každé tři měsíce se dodavatel mění
V rámci pravidelné obměny dodavatele mohou zákazníci Emirates ochutnat pochoutky od těch nejrenomovanějších světových výrobců čokolád včetně firem jako Bateel, CocoJalila a Forrey&Galland ze Spojených arabských emirátů, Butlers z Irska, Godiva, Canonica a Neuhaus z Belgie, Pacari z Ekvádoru nebo Hotel Chocolat z Velké Británie. Značky jsou vybírány na základě mnoha přísných kritérií. Dohlíží se na jejich původ, kvalitu i chuť – a je jedno, zda je o hořkou, mléčnou nebo bílou čokoládu, bonbony, pralinky či lanýže s náplní ze smetanové ganache nebo pikantního ovoce.