Cuketa je bohatá na vitamíny A a C, draslík a vlákninu, což přispívá k posílení imunitního systému, zlepšení trávení a zdraví srdce. Navíc je teď sezóna cuket, takže jsou čerstvé a chutné. Připravte si jednoduchý cuketový recept a využijte všechny její blahodárné účinky na vaše zdraví.
Recept na cuketovou nádivku
Ingredience:
- 40 dkg cukety
- 20 dkg sýru cihla
- 20 dkg uzeniny (například šunky)
- 4 vejce
- 1/2 hrnku hrubé mouky
- 3/4 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- Sůl, pepř, majoránku
- 7-8 stroužků česneku
- Petrželovou nať
Postup:
- Příprava surovin:
- Na hrubo nastrouhejte cuketu, sýr a nakrájejte uzeninu.
- Nasekejte petrželovou nať.
- Míchání směsi:
- V míse smíchejte nastrouhanou cuketu, sýr, uzeninu a nasekanou petrželovou nať.
- Přidejte vejce, hrubou mouku, olej, prášek do pečiva, sůl, pepř a majoránku.
- Prolisujte česnek a přidejte do směsi.
- Příprava pekáče:
- Vymažte pekáč olejem a vysypte strouhankou.
- Pečení:
- Směs nandejte do připraveného pekáče.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
- Servírování:
- Po upečení nechte nádivku mírně vychladnout a pak podávejte.
Výhody cuketové nádivky:
- Posílení imunitního systému: Díky vysokému obsahu vitamínů A a C.
- Zlepšení trávení: Vláknina obsažená v cuketě pomáhá regulovat trávení.
- Zdraví srdce: Draslík pomáhá udržovat zdravý krevní tlak.
Užijte si tento zdravý a chutný recept, který je ideální pro letní sezónu. Dobrou chuť a hodně zdraví!