Restaurace Červený Jelen vznikla v místech, kde ještě před válkou sídlila Anglo-československá banka, i proto se hlavnímu patru Jelena říká Banka. Zdejší proslulou specialitou jsou kromě perfektně ošetřeného plzeňského piva také výjimečné grilové i à la carte pokrmy. Nabídka se pravidelně obměňuje, vždy s respektem k aktuální sezóně. V novém menu, které společně připravili šéfkuchař Marek Fichtner a šéfcukrářka Klára Řezníčková se svými týmy, tak je třeba zvěřina, švestkový crumble nebo vydatná bramboračka na zahřátí.

Nové menu přináší moderní kuchyni v kreativním a svěžím pojetí, plnou inspirace a nečekaných chutí. Do detailu promyšlené pokrmy propojují tradiční suroviny s originálními kombinacemi a progresivními technikami. „Hostům nabízíme například koprovku s vejcem na hniličku a houbami – tradiční pokrm, který dostal novou, sofistikovanou podobu. Mezi další lahůdky patří srnčí ragů se slaninou a blumou, kde se snoubí výrazné chutě zvěřiny s jemným sladkým akcentem, a rozložená bramboračka s konfitovaným žloutkem, která klasické polévce dodává nový rozměr,” upřesňuje šéfkuchař Marek Fichtner.

Velmi oblíbenou stálicí v menu v Bance jsou steaky, které zdejší grillmaster připravuje na americkém grilu In fierno, dvoutunovém králi mezi grily. Topí se v něm výhradně důkladně proschlým bukovým a dubovým dřevem z křivoklátských lesů. „Součástí našeho nového menu jsou také Wagyu steaky, díky vynikající kvalitě masa, bohatému aroma a mramorování, které v mase tvoří jemná tuková síť, je já osobně řadím k nejexkluzivnějším gastronomickým zážitkům, které u nás můžete dostat. Na menu máme Wagyu Tenderloin a Sirloin z Japonska a Rib Eye z Austrálie,“ dodává Marek Fichtner.

Nové menu v Bance Červeného Jelena
PŘEDKRMY: Studené degustační prkénko ŠPORK*Teplé degustační prkénko HUBERT (pro 2 osoby) *Hovězí tatarák ŠPORK*Sušená masa z řeznictví Čejka*Naše Salsiccia*Kachní paštikaTrhaný veganskýtenderloin v bbq omáčce*Pečené mini chorizo
SALÁTY: Gočár*Bon Repos
POLÉVKA: Rozložená bramboračka
HLAVNÍ CHODY ZELENINOVÉ: Vejce na hniličku a koprovka*Bramborová rösti a modrý sýr
HLAVNÍ CHODY MASOVÉ: Jelení kýta Svíčková*Telecí koleno*Hovězí Tafelspitz*Srnčí ragů a švestková omáčka*Hovězí žebra*Pomalu pečené hrudí / brisket
GRILL: Burger Wagyu & Foie gras*Veganský tenderloin steak
DEGUSTACE STEAKŮ KE SDÍLENÍ: Tomahawk (pro 2–3 osoby)*WAGYU (pro 3–4 osoby)*ČESKO (pro 4 osoby) *JÍŽNÍ AMERIKA (pro 4 osoby)
PŘÍLOHY: Pečené brambory namořské soli s čedarem*Batátová kaše skonfitovaným česnekem*Celer v solné krustě
SÝRY: Selekce evropských sýrů*Selekce sýrů z Krasolesí*Sýr z fermentovaných kešu a lanýžem
DEZERTY: Císařský trhanec Kaisersmarrn*Pivní dort*Švestkový crumble*Mango-kokosová kouleVětrník*Banánovo-kávový dort*Pekanová kostka

O restauraci Červený Jelen
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.
