Herečka a dabérka Regina Řandová má hlas, který znáte z desítek filmů, a tvář, kterou si nelze splést. Ale věděli jste, že Regina je také vášnivá kuchařka, která vaří srdcem a nebojí se ani poctivé české klasiky, ani moderních receptů? V exkluzivním rozhovoru pro Andělské recepty nám prozradila, co u ní doma voní z trouby, proč věří na kouzlo jídla i jaké jídlo „dokáže obejmout“. A možná se dozvíte i to, co chystá nového – nejen na televizních obrazovkách…

Regino, většina lidí vás zná jako výraznou herečku a dabérku. Ale jaká jste v kuchyni?
Kdybych měla víc času, určitě by bylo vaření jedním z mých koníčků. Nebojím se nových receptů, ale teď vařím hlavně rychlá jídla, abych měla čas na vnuky.

Máte nějaký rodinný recept, který se u vás doma dědí z generace na generaci?
Recept, který se u nás dělá odmala, je babiččin vídeňský bramborový salát. Jsou to vlastně jen vařené brambory nakrájené na kolečka s cibulí a nakládanou okurkou, zalité horkým vývarem a dochucené solí a pepřem. K řízku úplně parádní!

A co vaříte nejraději dnes, když si chcete udělat radost?
Spíš když chci udělat radost svému muži. Sekanou svíčkovou. Miluje svíčkovou omáčku s knedlíkem.
Máte nějaký „andělský“ recept, o který byste se ráda podělila s našimi čtenáři?
Miluju smetanu, takže za andělský recept považuji třeba plátky masa zapečené s bramborem, cibulí, zalité smetanou a posypané sýrem. Velký pekáč a obrovská porce. Jednoduché a andělsky dobré.

A jaký vztah máte ke sladkému?
Nikdy jsem moc na sladké nebyla, ale teď se mi chutě mění. Nepohrdnu větrníkem nebo dortem Pavlova. A doslova ujíždím na zmrzlině.

Co byste poradila lidem, kteří v kuchyni tápou?
Začněte polévkou. Třeba brokolicovou nebo květákovou. Uvařte do měkka, osolte, opepřete, rozmixujte, přidejte smetanu a nakonec rozšlehejte vejce. Je to jednoduché.

Regino, děkujeme za milý rozhovor! Máte pro naše čtenáře na závěr nějaký vzkaz?
Nebojte se v kuchyni zkoušet nové věci. A když se to nepovede, nejde o život. A vždycky s úsměvem.
A nakonec se nemůžeme nezeptat – na čem teď pracujete? Kde vás můžeme vidět?
V současné době mě můžete vidět na TV Prima v seriálu Kamarádi a v divadelní společnosti Háta v představení Až naprší a uschne.

Rozhovor s Reginou Řandovou nás přesvědčil, že vaření není jen o surovinách – ale hlavně o emocích, vzpomínkách a radosti ze sdílení. Ať už si z kuchyně Reginy odnesete recept, inspiraci, nebo jen úsměv, jedno je jisté: i malý pokrm může být andělsky velký, když ho připravíte s láskou. Sledujte nás dál a nenechte si ujít další rozhovory s osobnostmi, které mají co říct – nejen za plotnou.
Kája Pavlíček
Herečka a dabérka Regina Řandová se proslavila již jako teenagerka rolí Jolanky ve filmu Bota jménem Melichar (1983). Diváci si ji mohou pamatovat také ze seriálů jako My všichni školou povinní, Bylo nás šest, Ordinace v růžové zahradě, Ohnivý kuře, Krejzovi, Slunečná, Zlatá labuť nebo Kamarádi. Významnou část její kariéry tvoří dabing. Je známá jako český hlas například Angeliny Jolie, Demi Moore, Salmy Hayek nebo Jessicy Alby.

Zdroj, Foto: archiv Regina Řandová
https://www.instagram.com/regina.randova