1kg srnčího masa. Do mísy připravíme vodu, olej a bylinky, které mají velmi aromatickou chuť. Je to bazalka, tymián, rozmarýn a oregano. Ostré kořeni ne. Přidáme ždibec kmínu a také sůl. Ponoříme maso do směsi a necháme uležet, nejlépe přes noc.
Do pekáče přidáme máslo, cibuli, baklažán a maso včetně směsi ve které bylo naložené. Zalijeme kvalitním červeným vínem. Přiklopené pečeme v troubě. Sledujeme a přiléváme vodu.
Po změknutí, maso vyjmeme a přidáme nakládanou okurku, nakrájenou na drobno a zahustíme zápražkou, kterou si připravíme na pánvi.



Mouka hladká, máslo a vše lehce na pánvi opražíme.
Přidáme do omáčky, chvilku povaříme, vložíme
rozporcované maso a můžeme podávat 🙂
Doporučená příloha: bramborové a houskové knedlíky: Vše je psáno tak, jak mi je diktováno mými anděly.
Přejeme dobrou chuť.