Kančí na houbách se smetanou

Máme tu pro vás recepty z lesa. Dnes si můžete vyzkoušet úžasný recept na kančí maso na houbách se smetanou. Kančí maso totiž obsahuje pouze 4 gramy tuku, a naopak 20 gramů bílkovin, jeho energetická hodnota se vyrovná kuřecímu. Chuťově se mírně přibližuje vepřovému masu. Nejchutnější je na podzim, zvláště v listopadu a prosinci, po úrodě žaludů. 

Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

V pekáči na sádle do zlatova osmahneme větší množství nakrájené cibule. Přidáme plátky masa a necháme zatáhnout. Odstavíme a na maso přidáme kurkumu, koriandr, tymián, větvičku rozmarýnu a dva stroužky česneku nakrájené na plátky.

Na takto připravíme maso, položíme tři plátky másla a zasypeme houbami. Podlijeme vodou a dáme přikryté do trouby.

Za občasného podlévání pečeme přikryté do měkka. Když je maso měkké, přilijeme 30% smetanu a ještě chvilku necháme v troubě a do finále odkryjeme.

K takto připravenému masu doporučujeme jako přílohu bramborové knedlíky, houskové knedlíky nebo vařené brambory.

Přejeme dobrou chuť.