Bábovka je královnou všech svátečních dní. Tahle ořechová bábovka je díky pořádné dávce vlašských ořechů a hořké čokoládě nejen chuťově bohatá, ale také krásně vláčná.
1 hrnek hladké, prosáté mouky, 1 hrnek mletých ořechů, 1 prášek do pečiva, nahrubo nasekaná hořká čokoláda (cca 1/3 tabulky), trošku skořice, vanilky nebo vanilkového cukru.
Přidáme 0,5 hrnku třtinového cukru, přiměřeně rumu, 0,5 hrnku oleje, 0,5 hrnku mléka, 3 vejce.
Nejprve smícháme všechny suché suroviny, mouku prosít, přidáme tekuté, vajíčka vcelku, řádně smícháme a nalijeme do vymazané formy.
Pečeme cca 30 min na 180 stupňů.
Určitě vás zajímá proč prosévat mouku?
U nás v rodině se mouka prosévala vždy. Prosetí je zakořeněno už z dřívějších dob. Prosetá mouka v těstu výsledný produkt neudusá a vaše pečivo bude lehké a provzdušněné. Při běžném skladování se v mouce utváří vlhkost a prosetím se mouka vysuší, provzdušní a nakypří