Kuřecí Hot dogy na řecký způsob

Jestli rádi objevujete nové chutě a v obchodě pečlivě vybíráte, zkuste si místo tradiční klasiky připravit na grilu šťavnaté hot dogy, které osloví i ty nejmenší u stolu! Tímto pokrmem grilování jistě ozvláštníte a u všech sklidíte velký úspěch.  

Pravidelná konzumace kuřecího mletého masa dodává tělu niacin, který má protirakovinné účinky. Díky obsaženému fosforu má příznivé účinky i na kvalitu zubů a kostí. Obohacuje tělo o bílkoviny a aminokyseliny, díky kterým se lépe regeneruje a narůstá svalová tkáň. Je vhodné i při všech dietních režimech a má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů. 

Kuřecí Hot dogy na řecký způsob

Příprava: 45 minut

Počet porcí: 4

Ingredience: 

  • 4 párky z kuřecího masa, 
  • 300 g majonézy, 
  • 2 lžíce ouza, sambuca či pastisu, 
  • mořská sůl, čerstvě mletý pepř, 
  • 2 lžíce olivového oleje, 
  • 1 mangold nebo 600 g mladého (baby) špenátu, 
  • 2 stroužky česneku, 
  • 1 salátová okurka, 
  • 1 červená cibule, 
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry, 
  • 4 ciabatty 

Postup přípravy: 

1/ Nejprve smíchejte majonézu a likér, osolte a opepřete. Prozatím dejte do chladničky.

2/ V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte mangold (špenát vhoďte jen na minutu), česnek, citronovou kůru a míchejte 2–3 minuty, až mangold zavadne. Vyjměte z pánve a dejte stranou. 

3/ V uvolněné pánvi na 1 lžíci oleje opékejte klobásky dozlatova za stálého obracení – trvá to celkem 10 – 12 minut. Uchovejte horké.

3/ Proříznuté pečivo potřete ochucenou majonézou, naplňte klobáskami, mangoldem nebo špenátem, na plátky nakrájenou okurkou a červenou cibulí. A lmůžete idhned podávat.

TIP! Majonézu můžete nahradit i pravými řeckými tzatziki!