Jestli rádi objevujete nové chutě a v obchodě pečlivě vybíráte, zkuste si místo tradiční klasiky připravit na grilu šťavnaté hot dogy, které osloví i ty nejmenší u stolu! Tímto pokrmem grilování jistě ozvláštníte a u všech sklidíte velký úspěch.
Pravidelná konzumace kuřecího mletého masa dodává tělu niacin, který má protirakovinné účinky. Díky obsaženému fosforu má příznivé účinky i na kvalitu zubů a kostí. Obohacuje tělo o bílkoviny a aminokyseliny, díky kterým se lépe regeneruje a narůstá svalová tkáň. Je vhodné i při všech dietních režimech a má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů.
Kuřecí Hot dogy na řecký způsob
Příprava: 45 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 4 párky z kuřecího masa,
- 300 g majonézy,
- 2 lžíce ouza, sambuca či pastisu,
- mořská sůl, čerstvě mletý pepř,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1 mangold nebo 600 g mladého (baby) špenátu,
- 2 stroužky česneku,
- 1 salátová okurka,
- 1 červená cibule,
- 1 lžíce strouhané citronové kůry,
- 4 ciabatty
Postup přípravy:
1/ Nejprve smíchejte majonézu a likér, osolte a opepřete. Prozatím dejte do chladničky.
2/ V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte mangold (špenát vhoďte jen na minutu), česnek, citronovou kůru a míchejte 2–3 minuty, až mangold zavadne. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
3/ V uvolněné pánvi na 1 lžíci oleje opékejte klobásky dozlatova za stálého obracení – trvá to celkem 10 – 12 minut. Uchovejte horké.
3/ Proříznuté pečivo potřete ochucenou majonézou, naplňte klobáskami, mangoldem nebo špenátem, na plátky nakrájenou okurkou a červenou cibulí. A lmůžete idhned podávat.
TIP! Majonézu můžete nahradit i pravými řeckými tzatziki!