Máte doma přebytek čerstvé bazalky? Tento jednoduchý a chutný recept na bazalkovou omáčku s těstovinami vám pomůže využít vaši úrodu a zároveň přinést do vašeho jídelníčku trochu italské elegance. Spojením čerstvé bazalky, sýra a kokosového mléka vytvoříte lahodnou omáčku, která skvěle doplní jakékoli těstoviny.

Recept na Bazalkovou Omáčku s Těstovinami
Ingredience:
- Těstoviny (dle vašeho výběru)
- Velké množství čerstvých lístků bazalky
- Mozzarella nebo ricotta
- Trochu nastrouhaného parmazánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 až 3 stroužky česneku
- Kokosové mléko
- Pikantní kari pasta (volitelně)
- Sůl a pepř na dochucení
Postup:
- Uvařte těstoviny: Postupujte podle návodu na balení, dokud nejsou al dente.
- Příprava omáčky: V mixéru rozmixujte bazalku, mozzarellu nebo ricottu, nastrouhaný parmazán, olivový olej, česnek a kokosové mléko, dokud nevznikne hladká směs.
- Vaření omáčky: Přelijte směs do hrnce a přiveďte k varu. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte kari pastu podle chuti.
- Dochucení: Omáčku dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
- Kombinace s těstovinami: Přidejte uvařené těstoviny do omáčky a důkladně promíchejte, aby se omáčka dobře spojila s těstovinami.
- Podávání: Na talíři zasypte parmazánem a přejeme dobrou chuť.
Bazalková omáčka s těstovinami je skvělým způsobem, jak využít čerstvou bazalku a zároveň připravit chutné a zdravé jídlo. Tento recept je jednoduchý na přípravu a jeho svěží chuť vás určitě nadchne. Nezapomeňte experimentovat s ingrediencemi a najít svou vlastní dokonalou kombinaci.