Kančí kýta s mandlemi a rybízovou omáčkou: Luxusní chuť divočiny ve vaší kuchyni

Vydejte se na kulinářskou výpravu s receptem na kančí kýtu, kterou doplňuje sladko-kyselá rybízová omáčka a jemně opečené mandle. Tento pokrm kombinuje bohaté chutě divočiny s aromatickými bylinkami a kořením, a je ideální volbou pro všechny, kteří chtějí ochutnat něco výjimečného. Nechte maso odležet v marinádě a vychutnejte si dokonale šťavnatý výsledek.

Ingredience:

1kg kančí kýty

dvě lžíce olivového oleje

4 lžíce rybízové marmelády

mandle

tymián

nové koření

obilné klíčky

2 stroužky česneku

cibuli

Postup:

1kg kančí kýty naložíme nakrájené na plátky do marinády.
Připravíme si dvě lžíce olivového oleje, 4 lžíce rybízové marmelády, tymián, koření na divočinu, nové koření, obilné klíčky, rozmačkané 2 stroužky česneku, cibuli nadrobno nakrájenou, rozmícháme a potřeme tím osolené a opepřené maso. Necháme v lednici uležet, min. dvě hodiny, nejlépe však přes noc.


V pekáči rozpustíme dvě lžíce sádla, přidáme naložené maso, zasypeme cibulí, přidáme jemně nakrájený zázvor, asi velký jako palec, bobkový list, rybízovou marmeládu (dvě lžíce) a trošku vody, Přikryté pečeme v troubě na 180 stupňů. Po hodině a půl pečení, odkryjeme a zasypeme mletými mandlemi. Podléváme dle potřeby a dopékáme odkryté.

Příloha: Jarní špaldové knedlíky s bylinkami

Půl kila hladké špaldové mouky, nasypat do mísy přes síto, přidat droždí, dvě lžíce vody, vajíčko, trošku soli a tmavé domácí pečivo, (myslí tím kvalitní pečivo z domácí pekárny) přidat půl hrnku mléka, zpracovat, nechat vykynout. Poté přidáme svazek bylinek. Může to být petrželka, jarní cibulka nať, celerová nať, jakékoliv bylinky co máte doma a nešetřit.
Zpracujeme na válečky a vaříme v osolené vodě 10- 15min z každé strany.