Bažantí maso má specifickou chuť. Měli bychom ho důkladně zpracovat. Jelikož musí být déle v troubě, je potřeba maso naložit.
Důkladně očistíme, prodereme se peřím a maso čisté obělíme solí.
Vše si připravíme.
Víno červené vlijeme do mísy, přidáme rozmarýn, tymián, badyán, snítku petržele, lžíci oleje, dva stroužky česneku a promícháme.

Do takto připravené směsi, vložíme bažanta, přikryjeme a necháme uležet přes noc.
Do pekáče si přidáme máslo, nejlépe vyškvařené. Nakrájenou cibuli, kterou lehce osmahneme na másle. Přidáme bažanta i s vínem. Očistíme kořenovou zeleninu.
Mrkev, petržel, celer, nakrájíme na kostky a přidáme do pekáče.
Vše vložíme přikryté do trouby a pečeme na 180 stupňů. Po upečení odkryjeme, necháme chvilku volně ještě v troubě a následně můžeme servírovat.
Vhodné jsou bramborové knedlíky z kvalitních brambor