Na Velikonoce to u nás doma vonělo vanilkou, rozinkami a čerstvě upečeným beránkem. Letos si tu vůni připomeneme s receptem, který voní tradicí, ale přesto překvapí – v těstě najdete nejen rumem nasáklé rozinky, ale i nastrouhanou Margotku, která dodá jemný kokosový nádech. Vše smíchané postaru – jen tak v jedné míse, hrníčkem odměřeno a srdcem upečeno.

Recept na velikonočního beránka
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2–3 vejce (dle velikosti)
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- rozinky máčené v rumu
- kandované ovoce
- 1 nastrouhaná Margot tyčinka
Postup:
- Všechny suroviny smícháme v míse dohromady.
- Nakonec přidáme rozinky, kandované ovoce a nastrouhanou Margotku.
- Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy – tradičně do formy ve tvaru beránka, ale lze použít i srnčí hřbet.
- Pečeme při 180 °C přibližně 45 minut (dle vaší trouby kontrolujte špejlí).
- Po vychladnutí můžeme beránka přelít čokoládovou polevou a dozdobit podle chuti.

Beránek z tohoto receptu je jako z obrázku – nadýchaný, vláčný a s kouzlem domova. Upečte ho do klasické formy po babičce, pocukrujte nebo přelijte čokoládou a postavte ho na stůl mezi kraslice a rozkvetlé větvičky. Protože na Velikonoce patří nejen tradice, ale i vůně domova